PUSTOŠILI FRI-ŠOPOVE: Banda krala parfeme i skupu kozmetiku na aerodromima!
Foto: Arhiva

UHAPŠENI

PUSTOŠILI FRI-ŠOPOVE: Banda krala parfeme i skupu kozmetiku na aerodromima!

Austrija -
Oni su granične propusnice kupovali preko interneta ukradenom kreditnom karticom. Potom bi po dvojica ili petroica ulazili u fri-šop i krali skupe parfeme i kozmetiku

SALCBURG - Austrijska policija uhapsila je bandu koja je pljačkala fri-šopove na aerodromima širom Evrope.

Policija je 9. marta uhapsila 19-godišnjaka i 40-godišnjaka iz Litvanije u krađi skupih parfema u fri-šopu na aerodromu u Salcburgu. Litvanici su pored ukradene robe sa sobom imali i granične propusnice.

Inspektori su ovaj slučaj povezali sa sličnim koji se dogodio u Španiji. Tokom istrage došlo se do saznanja da je krađa u Salcburgu samo vrh ledenog brega.

Dvojica uhapšenih pripadaju grupi koja deluje širom Evrope. Oni su granične propusnice kupovali preko interneta ukradenom kreditnom karticom. Potom bi po dvojica ili petroica ulazili u fri-šop i krali skupe parfeme i kozmetiku.

Zatim bi napuštali aerodrom i kolima ili vozom stizali do drugog najbližeg aerodroma gde bi ponovo ulazili u fri-šop i pljačkali. Istražitelji su od februara dokazali krađe u Lincu, Beču, Salcburgu, Kelnu, Hanoveru, Drezdenu i Kopenhagenu. Plen su slali u Litvaniju.

Samo u Austriji lopovi su ukrali predmete u vrednosti od 8.000 evra. Policija je zaustavila jedan paket u Salcburgu i zaplenila ga, a u Beču u pošiljkama za inostranstvo policija je konfiskovala parfeme ukredene u Salcburgu, Lincu i Beču. Dvojica uhapšenih u Salcburgu su predata sudu, a treći član bande pritvoren je u Danskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track