JEDNA JE MAJKA: Žena teško povređena dok je spasavala sina (6)!
Foto: Dado Đilas

Drama kod Klagenfurta

JEDNA JE MAJKA: Žena teško povređena dok je spasavala sina (6)!

Austrija -
Majka je zbog težine povrede helikopterom hitno prevezena u Klagenfurt

BEČ - Žena stara 32 godine iz okoline Klagenfurta teško je povređena dok je spasavala sina (6) ispod nastrešnice koja se u subotu srušila u dvorištu njihove porodične kuće.

Otac deteta (36) je za vikend započeo gradnju nastrešnice koja je trebalo da bude improvizovana garaža za auto. On je postavio masivne drvene stubove i krovnu konstukciju od dasaka, međutim, ostavio je posao nedovršen jer je morao da ode do obližnje prodavnice da dokupi materijal za gradnju.

Pošto je duvao jak vetar, poluzavšena nastrešnica je počela da se klati. U tom trenutku ispod nje se igrao šestogodišnji dečak.

Noseći stubovi su se sve više naginajli u stranu, da bi u jednom momentu konsturkcija počela da se ruši. Majka je pritrčala sinu, povukla ga za ruku i izabacila na travnjak baš u momentu kada se srušio veliki drveni stub i sa njim krovna konstrukcija. Stub je majci pao na stopalu i maltene ga smrskao. Zbog težine povrede helikopterom je hitno prevezena u Klagenfurt, a dečak je ostao nepovređen. Prema izjavama lekara na licu mesta, da je stub pao na dete, šanse da preživi bile bi minimalne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track