ZEZNUO IH GPS: Poršeom se survali u provaliju!
Foto: Printscreen Heute.at/Zoom-Tirol

SLETELI SA PUTA

ZEZNUO IH GPS: Poršeom se survali u provaliju!

Austrija -
Vozač (58) i njegova saputnica (27) teško su povređeni kada je njihov automobil propao u 500 metara duboku provaliju

INZBRUK - Opasno je slepo verovati GPS navigaciji.

Ovo najbolje pokazuje slučaj jednog nemačkog para koji se survao u provaliju oslanjajući se na GPS uputstva. Pedesetosmogodišnji penzioner je sa svojom sapitnicom (27) krenuo na probnu vožnju kroz Austriju automobilom "porše makan", čija je vrednost od 60,000 do 82,000 evra.

Nemac i devojka vozili su se ka u Solu (Soell) u tiroslkom okrugu Kaufštajn (Kaufstein) i opušteno pratili instrukcije navigacionog uređaja. Međutim u jednom momentu su odlučili da skrenu sa glavnog puta i uputili se ka šumi, najverovatnije želeći da provere ljutu mašinu!

Kada su ponovo hteli da se vrate sa zemljanog puta na asfalt sledeći uputstva GPS uređaja krenuli su u rikverc, a onda je autmobil odjednom izgubio tlo pod točkovima i počeo da propada. Vozač je posle nekoliko metara, uspeo da otvori vrata i iskoči iz vozila. Devojka međutim nije uspela da iskoči iz kola koja su padala u provaliju. Tek posle otprilike 500 metara auto se zaustavio i ostao da visi na jednom drvetu.

Tek tada iako teško povređena žena je uspela da izađe iz poršea. Pri padu teže je povređen i penzioner. Ubrzo je stigla hitna pomoć koja ih je prevezla do bolnice u Kaufštajnu. Potpuno uništen auto je iz provalije izvučen uz pomoć vatrogasacaza Kaufštajn u bolnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track