PROVIDNI TRIKOVI SOCIJALDEMOKRATA: U Skupštini Privredne komore Beča ponovo nema Srba!

Srpski privrednici razočarani

PROVIDNI TRIKOVI SOCIJALDEMOKRATA: U Skupštini Privredne komore Beča ponovo nema Srba!

Austrija -
SWV i bečke socijaldemokrate su na ovaj način propustili šansu da pripreme teren za pokrajinske izbore u Beču i da Srbima u prestonici daju do znanja da su važno glasačko telo

BEČ - Među srpskim privrednicima u Beču koji su podržali Socijaldemokratski Privredni Savez Beča (SWV) tokom kampanje za izbore za Privrednu komoru Beča sada vlada veliko razočarenje jer među zastupnicima SWV u skupštini komore nema nijednog Srbina!

Podsetimo, SWV je saopštio da "drži svoja obećanja i na vodeće pozicije postavlja ljude iz EPU (Ein-Person-Uneternehmen) i privatne preduzetnike migrantskog porekla”.

To je izjavio direktor SWV Peko Baksant (Baxant), ističući da su u skupštini Privredne komore Beča uspeli da na vodeće pozicije postave preduzetnike iz redova SWV.

Baksant, ipak, ne kaže da, uprkos brojnim obećanjima, među privrednicima migrantskog porekla iz redova SWV u klupama skupštine Privredne komore Beča nema nijednog Srbina!

"Veliki broj zastupnika ovog saveza iz oblasti transporta, saobraćaja, informatike i savetovanja, kao i trgovine, ima migrantsko poreklo. Sa Katarinom Pokorny iz Hrvatske, Hasanom Aksuzom iz Turske (Hasan Aksüz), Bajvom Gurdial Sing iz Indije (Bajwa Gurdial Singh), Gukan Kesin iz Turkse (Gökhan Keskin), Darkom Markovićem sa Balkana i Akanom Keskinom iz Turkse (Akan Keskin) bečkim privatnicima stoje na raspolaganju kompetentni i profesionalni savetnici, koji na osnovu svog iskustva poznaju pitanja i probleme privatnih preduzetnika sa migrantskom pozadinom", saopštio je SWV.

Baksant je na kraju rekao da želi dobrodošlicu svim novim zastupnicima.

"Mi stojimo iza naših bečkih preduzetnika i pokušaćemo da realno stanje ekonomije prenesemo i u privredni parlament", rekao je Baksant.

Ova njegova izjava naišla je na osudu brojnih srpskih privrednika u Beču koji kažu da nije prvi put da na delu gledaju kako se socijaldemokrate pozivaju na integraciju svih preduzetnika sa migrantskim poreklom, a da ustvari, brinu samo o svojim interesima.

Takođe, SWV i bečke socijaldemokrate su na ovaj način propustili šansu da pripreme teren za pokrajinske izbore u Beču i da Srbima u Beču daju do znanja da su važno glasačko telo i da uživaju političku težinu koju su na osnovu brojnosti u glavnom gradu i zaslužili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja