I ENGLEZI ŠPIJUNIRAJU AUSTRIJANCE: Prislušna stanica u potkrovlju britanske ambasade u Beču!
Foto: Think

Novi skandal

I ENGLEZI ŠPIJUNIRAJU AUSTRIJANCE: Prislušna stanica u potkrovlju britanske ambasade u Beču!

Austrija -
Tamo se, navodno, nalaze antene za sve frekvencije mobilne telefonije u cilju špijuniranja austrijskih mreža mobilne telefonije

BEČ - U vreme kada je Austrija podnela prijavu protiv nepoznatih lica zbog vesti da je nemačka obaveštajna služba za račun Amerikanaca navodno špijunirala austrijske institucije, otkrivena je nova prislušna stanica, ovaj put na zgradi britanske ambasade u Beču.

Prema izveštaju austrijske državne televizije ORF, na zgradi britanske ambasade u 3. bečkom okrugu postoji sumnjiva konstrukcija na potkrovlju.

Tamo se, navodno, nalaze antene za sve frekvencije mobilne telefonije u cilju špijuniranja austrijskih mreža mobilne telefonije. I ova konstrukcija, kako konstatuju, kao i druge, postoje već više godina, na šta ukazuju spoljašnji tragovi.

Krovna konstrukcija na britanskoj ambasadi podseća na druge već poznate prislušne stanice, kao što je ona na zdanju ambasade SAD, i ona na IZD Taueru, naspram bečkog sedišta UN.

Prema ORF-u, ako su ove prislušne stanice međusobno povezane, to bi omogućilo direktno nadziranje saobraćaja u mobilnoj mreži Austrije.

U Austriji je već danima pokrenuta burna diskusija u vezi sa špijunažom, nakon što su nemački mediji objavili da je BND za američku službu NSA špijunirao austrijske institucije, između ostalih i policiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track