LEKARI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Devojčica mora 6 meseci da čeka na operaciju krajnika!

Bečka AKH klinika

LEKARI NE MOGU DA SE DOGOVORE: Devojčica mora 6 meseci da čeka na operaciju krajnika!

Austrija -
Otorinolaringolog je rekao da Ronja mora da bude operisana u AKH i to u najkraćem mogućem roku, odnosno u naredne tri do četiri nedelje, ali u AKH misle drugačije

BEČ - Lekari bečke AKH klinike našli su se na meti kritika pošto su devojčici Ronji (12) koja je zatražila pomoć lekara zbog upaljenih i otečenih krajnika operaciju zakazali tek za 6 meseci.

"Prošlog četvrtka otišli smo na pregled krvi zbog otečenih krajnika. Moja ćerka je potom hitno prebačena kod otorinolaringologa u Otakringu. On je rekao da Ronja mora da bude operisana u AKH i to u najkraćem mogućem roku, odnosno u naredne tri do četiri nedelje’’, kaže Ronjin otac.

Oni su sa tim nalazom došli u AKH, gde se lekari nisu složili s mišljenjem kolege iz Otakringa o hitnosti operacije, pa će Ronja morati da čeka još 6 meseci, pošto su joj operaciju zakazali tek za novembar!

Oglasila se i AKH klinika.

"Svaki akutni slučaj se odmah rešava’’, rekla je portparolka bolnice. "U Ronjinom slučaju, šef klinike za otorinolaringologiju Volfgang Gstotner može jedino da ponudi porodici da ponovo dođu na pregled i da se dogovore oko tačnog termina za operaciju, ako je to neophodno", orečeno je u AKH.

"Četiri do sedam meseci se trenutno čeka na operaciju krajnika, zavisi od bolnice’’, rekao je dr Klaus Virtinger, otorinolaringolog iz Otakringa.

O ovom slučaju javno je progovorio i i šef Lekarske komore Tomas Šekereš, koji je kritikovao ovakav potez AKH klinike, ali i neusaglašenost lekarskih nalaza i mišljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track