KOLUMBIJA OSLOBODILA AUSTRIJANKU: Uhapšena sa 2,4 kilograma kokaina!
Foto: AP, 21.11.2012.

Odležala 4 godine

KOLUMBIJA OSLOBODILA AUSTRIJANKU: Uhapšena sa 2,4 kilograma kokaina!

Austrija -
Austrijanka je tvrdila da je kofer u kome je pronađeno 2,4 kilograma kokaina pozajmila od prijatelja, kojeg je optužila da joj je podmetnuo drogu

BEČ - Devojka (26) iz Gornje Austrije koja je u Kolumbiji 2011. uhapšena zbog krijumčarenja droge puštena je iz zatvora, javili su austrijski mediji, pozivajući se na Ministarstvo spoljnih poslova.

Žena je na aerodromu u Bogoti uhapšena nakon što joj je u koferu pronađeno 2,4 kilograma kokaina, a u aprilu 2012. godine osuđena je na sedam godina zatvora. Kolumbijski Apelacioni sud potvrdio je ovu presudu u oktobru 2012. godine.

Austrijanka je do kraja insistirala na svojoj nevinosti i tvrdila da je kofer u kome je pronađeno 2,4 kilograma kokaina pozajmila od prijatelja, kojeg je optužila da joj je podmetnuo drogu.

Prema kolumbijskom krivičnom pravu, prevremeno puštanje na slobodu je moguće, a sud je bio blagonaklon prema osuđenoj jer je u zatvoru ostale podučavala engleskom jeziku. Kada i pod kojim uslovima će ona smeti da napusti Kolubiju, nije saopšteno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track