JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKAO: Fasada pala na đaka!
Foto: Printscreen Osterreich/

NESREĆA U BEČU

JEDVA ŽIVU GLAVU IZVUKAO: Fasada pala na đaka!

Austrija -
Prava je sreća da niko od američkih i kanadskih studenata koji su bili smešteni u hostelu pored zgrade sa koje je pala fasada nisu povređeni

BEČ - U subotu uveče jedan šesnaestogodišnji učenik povređen je kada se na njega obrušio deo fasade sa jedne zgrade u Beču.

On se sa svojom devojkom vraćao u hostel koji se nalazi u ulici Mirtengase (Myrthengasse) koda se začula neobična buka. Na mladića se odjednom srušio veliki komad gipsa koji se odlomio sa krova jedne kuće. Samo pukom srećom ovaj momak nije poginuo jer je deo fasade promašio za milimetar njegovu glavu i pao mu na nogu. Njegova devojka je ostala nepovređena, piše Esterajh.

On je odmah prevezen u bolnicu gde mu je ukazana pomoć. Prava je sreća i da niko od američkih i kanadskih studenata koji su bili smešteni u hostelu pored zgrade sa koje je pala fasada nisu povređeni. Oni su dan nakon nesreće napustili hostel, a zbog nesreće do daljeg se neće primati nove grupe. Ovaj deo ulice je zatvoren i za pešake i za vozila doke se ne urade sve potrebne sigurnosne provere, a i policija je pokrenula istragu protiv vlasnika zgrade, koja je nedavno renovirana.

"Mi smo živele u hostelu odmah pored i stаlno smo prolаzi kroz ovu ulicu. Baš smo imale sreće da se nama nije dogodilo da nam cigla padne na glavu, a sad već idemo i kući", kažu Mаri, Mаlori, Liz i Hаnа koje su u Beču boravile u okviru studentske razmene.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track