(FOTO) KAKAV ROĐENDAN: Helikopter im se srušio na kuću!
Foto: Printscreen Kurier/Johannes Weichhart

ZATEKLI KRŠ I LOM U DVORIŠTU

(FOTO) KAKAV ROĐENDAN: Helikopter im se srušio na kuću!

Austrija -
Pilot je teško povređen, a putnik koji je panoramski let dobio kao poklon za rođendan zadobio samo prelom ruke

SANKT PELTEN - Danijela Amon (31) i njena ćerkica Ana-Lena srećom nisu bile u kući kada se helikopter srušio na njihovu kuću. Žena još uvek ne može da veruje šta se dogodilo i koliko su sreće imali da ne stradaju u nedelju popodne , piše Kurir.

"Bio je to veliki šok za nas. Bogu hvala da nismo bili kod kuče kada se dogodila nesreća jer se moja ćerkica uvek igra upravo na mestu gde je pao helikopter, kako bih je ja videla ", kaže gospođa Amon.

Kada su se vratili i ispred vrata ugedali olupinu helikoptera i rasuti crep po dvorištu, koji je pao sa teško oštećenog krova, kaže da su zanemeli u čudu. Još veći šok za nju je bio kada je saznala da je helikopterom pilotirao Mihael S. (Michael S.) poznanik njenog partnera Mihaela Lugbauera (Michael Lugbauer), koga znaju od ranije jer su bili komšeje u okrugu St. Peltenu.

Danijela Amon sa ćerkicom Ana -Lenom... (Foto Printscreen  Kurier/Johannes Weichhart)
Danijela Amon sa ćerkicom Ana -Lenom... (Foto Printscreen Kurier/Johannes Weichhart)

Pilot je teško povređen i nalazi se u kritičnom stanju. Osim njega u helikopteru je bio i putnik (37) iz Cventendorfa (Zwentendorf) koji je kao rođendanski poklon dobio panoramski let. On je pri padu zadobio samo prelom ruke. Specijalna komisija odmah je započela istragu koja će utvrditi uzrok pada letilice tipa "Robinson R22".

Očevici nesreće kažu dа je helikopter počeo da gubi visinu i da se u jednom momentui više se nije čula ni buka motora. Veruje se da je Mihael S. pokušao da sleti nа livadu koja je na rubu i da je iz za sada ne utvrđenih razloga izgubio kontrolu nad letilicom zakačio kuću Danijele Amon i pao u dvorište.

"Istrаga ć potrajati nekoliko meseci dok se ispitaju svi delovi olupinu" izjavio je portpаrol policije Rаjmund Švаigerlener (Raimund Schwaigerlehner).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track