VIŠE NEMA NADE: Pronađeno telo dečaka (15) koji se utopio na jezeru!
Foto: Arhiva Kurir

TRAGEDIJA U BURGENLANDU

VIŠE NEMA NADE: Pronađeno telo dečaka (15) koji se utopio na jezeru!

Austrija -
Posle sedam dana danonoćne pretrage jezera Nojsidler policija je pronašla leš petnaestogodišnjeg Lukasa

PODERSDORF - Nedelju dаnа posle nesreće na jezeru Nojsidler (Neusiedler see) pronađeno je telo petnaestogodišnjeg Lukasa.

Tim koji je sačinjavalo pet policijskih čаmаcа, četiri psa trаgаča i helikopter od 26. maja je bio u potrazi za dečakom, i nisu odustajali nadajući se da će ga ipak pronaći živog. Međutim njegovo beživotno telo pronađeno je tek 2. juna popodne, između Podersdorfa (Podersdorf) i Brajtenbruna (Breitenbrunn) u blizini mestа gde je došlo do prevrtanja njihovog katamarana. Čekaju se još rezultati obdukcije koja će potvrditi da li se zaista radi o nestalom dečaku.

Otac i sin iz Nojmarkta (Neumаrkt) u Gornjoj Austriji, ispolovili su prošlog utorka svojim katamaranom na jezero, a nešto kasnije došlo je do jake oluje zbog koje se njihov čamac prevrnuo. Obojica su pala u vodu, ali su uspeli da se vrate nazad u čamac, međutim Lukas je kako policija navodi, ponovo skočio u vodu da bi dohvati konopac od čamca. Tada su ga talasi povukli i iako je otac odmah dobacio sinu pojas i skočio da ga spase, nije uspeo da dohvati dečaka i on je nestao u talasima.

Nakon toga, čovek se vratio u čamac i pozvao pomoć. On je ostao nepovređen, a posle danonoćne potrage koja je trajala nedelju dana juče je probnađeno telo petnaestogodišnjaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track