KO TI DADE DIPLOMU: Doktor detetu sa slomljenom rukom rekao da mu nije ništa i poslao ga kući!
Foto: Printscreen Osterreich

KAKVA BRUKA

KO TI DADE DIPLOMU: Doktor detetu sa slomljenom rukom rekao da mu nije ništa i poslao ga kući!

Austrija -
Pošto je Leonardo M. (11) po povratku od lekara imao užasne bolove roditelji su ga odveli u drugu bolnicu gde je konstatovan težak prelom nadlaktice

BEČ - Zbog teške greške lekara Medicinskog centra ( SMZ-Ost) u Dunauštatu Leonardo M. (11) će biti četiri nedelje u gipsu.

On je u utorak došao u bolnicu žaleći se na bolove u desnoj ruci. Rekao je dežurnom doktoru da je pao sa oko dva metra visoke penjalice u parku u kom se igrao sa drugovima. Međutim on ga je tada samo ovlaš pregledao ne uradivši ni rendgenski snimak i rekao mu da se samo ugruvao.

"Poslao je dete sa slomljenom rukom kući, i rekao da je samo malo udario lakat. Kakav je to lekar", kaže besno otac dečaka Nebo M. za Esterajh.

"Leonardo trenira američki fudbal i igra za Dunavske zmajeve (Danube Dragons). Sada će morati zbog katastrofalnog propusta lekara odsustvovati sa terena duže nego da je odmah konstatovana povreda", dodaje ljutito otac.

Sve se dogodilo u utorak kada je posle završetka škole Leonardo krenuo u park u Favoritenu da se igra sa drugarima. Oni su se popeli na jednu penjalicu. U jednom momentu drug ga je slučajno gurnuo i on je izgubio ravnotežu i pao na zemlju sa visine od 1,5 metara. Osetio je snažan bol u desnoj ruci i odmah znao da nešto nije u redu.

Potražio je pomoć u SMZ-Ost, međutim lekar je dijagnostikovao "nagnječenje lakta" i vratio ga kući. Pošto su bolovi postali nesnosni u sredu su ga roditelji odvezli u bolnicu u Majdling (Meidling)gde je konstatovano da dete ima težak prelom nadlaktice. Zbog ovog teškog lekarskog propusta bolnica je uputila izvinjenje porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja