RUMUN ŠVERCOVAO LJUDE: Disali kroz rupe koje su golim rukama izbušili na prikolici!
Foto: Policija

Uhapšen u Austriji

RUMUN ŠVERCOVAO LJUDE: Disali kroz rupe koje su golim rukama izbušili na prikolici!

Austrija -
Prikolica je na krovu imala izbušene rupe kako bi Avganistanci mogli da dišu, ali su ih oni zbog prevelike vrućine tokom vožnje golim rukama proširili

BEČ - Rumunski državljanin uhapšen je u Austriji pri pokušaju krijumčarenja 37 Avganistanaca, uključujući i decu od 9 do 13 godina.

Policija je prilikom rutinske kontrole manjeg kamiona u nedelju popodne zatekla neverovatnu scenu. Nesrećni ljudi, među njima i deca, bili su 6 sati pribijeni na svega 7 kvadratnih metara u limenoj prikolici, usijanoj od vrućine. Prikolica je na krovu imala izbušene rupe kako bi izbeglice mogle da dišu, ali su ih zbog prevelike vrućine tokom vožnje golim rukama proširili.

Neki su se po otvaranju vrata razbeželi po okolnoj šumi, ali policija je uspela da ih uhvati i prebaci u prihvatni kamp.

Rumun je priznao da je Avganistance preuzeo na srpsko-mađarskoj granici i rekao je da je samo radio po nalogu svog šefa.

Kako pišu austrijski mediji, svaki Avganistanac morao je da plati između 6.500 evra i 12.000 američkih dolara za ulazak u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track