AUSTRIJSKI AMBASADOR: Otvaranje poglavlja sa Srbijom do kraja godine
Foto: Fonet

Podrška

AUSTRIJSKI AMBASADOR: Otvaranje poglavlja sa Srbijom do kraja godine

Austrija -
Johanes Ajgner je na manifestaciji Dan otvorenih dana Ambasade rekao da Austrija podržava i želi otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Srbijom do kraja 2015.

BEOGRAD - "Realno je da do kraja 2015. godine, budu otvorena prva pregovaračka poglavlja sa Srbijom, mi to podržavamo i želimo" izjavio je danas ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner (Johannes Eigner) novinarima na manifestaciji Dan otvorenih dana Ambasade.

Ajgner je rekao da Ambasada Austrije, drugu godinu zaredom organizuje tu manifestaciju, koja je incijativa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji.

"Ambasade EU žele da pokažu da su otvorene, da nisu zatvorene tvrđave, da želimo kontakt sa ljudima iz Beograda i van glavnog grada, da pokažemo šta ima u Austriji, kafu, kolače i kuglofe", istakao je Ajgner.

On je rekao i da je to dobra prilika da se građanima predstavi šta su evropske integracije.

"Građani imaju priliku da u direktnom kontaktu postave sva pitanja i da im u direktnom kontaktu objasnimo šta je to EU, šta to znači i šta Srbija može da očekuje u pristupanju Uniji", rekao je Ajgner.

Građani koji su posetili Ambasadu Austrije imali su priliku da probaju čuvenu Saher tortu, štrudlu sa jabukama, kuglof ili Moritz sladoled.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track