SRBI UHAPŠENI U AUSTRIJI: Krali struju za uzgoj marihuane!
Foto: Fonet

RAZBIJENA NARKO BANDA

SRBI UHAPŠENI U AUSTRIJI: Krali struju za uzgoj marihuane!

Austrija -
Ova grupa narko dilera je nedaleko od Beča za poslednjih negoliko godina uspeli da proizvede i proda više od sto kilograma kanabisa

BEČ - Policija u Donjoj Austriji uhapsila je osmoro Srba, sedmoricu muškaraca i jednu ženu, starosti od 25 do 60 godina zbog uzgajanja i distribucije marihuane.

Oni su su za poslednjih negoliko godina uspeli u ovoj pokrajini da proizvedu i prodaju više od sto kilograma kanabisa. Baza ovih "baštovana" i trgovaca drogom bila je u mestu Majsau (Maissau), sedamdesetak kilometara severoistočno od Beča, u delu Donje Austrije koji se zove Valdfirtel (Waldviertel).

Marihuanu su sadili u jednom tamošnjem vinskom podrumu, a dilovali na ulicama u širem području Beča. Policija je, nakon opsežne istrage krenula u akciju hapšenje i upala u ovo uzgajalište, sa nalogom za pretres. Pronađeno je 715 stabljika marihuane u punom cvatu, koje su bile gotovo spremne za žetvu i prodaju. Trojica članova ove narko bande su u istražnom zatvoru, a petoro je posle saslušanja uz krivičnu prijavu pušteno da se brani sa slobode.

Oni se između ostalog terete se i za krađu električne energije. Iako su prodajom marihuane dobro zarađivali, srpski dileri su odlučili da uštede pa su krali struju za uzgoj marihuane, tako što su se priključili na dovodne kablove pre električnog brojila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track