GUDENUS: Ukinite sankcije Rusiji!
Foto: Dragana Udovicic

AUSTRIJSKA PRIVREDA NA GUBITKU

GUDENUS: Ukinite sankcije Rusiji!

Austrija -
Došlo je krajnje vreme da se suprotstavi nomenklaturi EU i da se deluje u interesu domaće privrede, smatra Johan Gudenus, šef poslaničkog kluba FPÖ u gradskoj pokrajinskoj skupštini Beča

BEČ - Zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije (FPÖ) na saveznom nivou i šef poslaničkog kluba slobodaraca u gradskoj pokrajinskoj skupštini Beča Johan Gudenus (Johann Gudenus) zahteva da EU ukine ekonomske sankcije Rusiji.

Povod za ovo saopštenje je javno zalaganje Manfreda Juracke (Manfred Juraczka), bečkog odbornika iz Narodne partije (ÖVP), za produžavanje trase Transsibirske železnice do Beča. Juracka smatra da bi izgradnja takve veze donela glavnom gradu Austrije 3.100 novih radnih mesta. Gudenus ukazuje da je nečasno da se Juracka zalaže za ovaj projekat dok njegova Narodna partija Austrije "leži u briselskom krevetu sa evrokratima i bez reči odobrava sankcije EU Rusiji".

"Teško je zamisliti da bi Rusija izašla u susret Beču dok su sankcije još na snazi i dok Austija ne šalje nikakav signal da bi se one u dogledno vreme mogle ukinuti", nastavlja Gudenus.

"Došlo je krajnje vreme da se suprotstavi nomenklaturi EU i da se deluje u interesu domaće privrede. Samo potpuno ukidanje sankcija može očuvati dobre trgovinske i druge privredne odnose sa Rusijom. Jedino na taj način će doći do ponovnog privrednog rasta Austrije, kojim će se stvoriti nova radna mesta."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track