UBICA IZ GRACA BIO NADROGIRAN: Rizvanović se naduvao pa gazio sve pred sobom!
Foto: Printscreen Krone.at

MASAKR NA ULICI

UBICA IZ GRACA BIO NADROGIRAN: Rizvanović se naduvao pa gazio sve pred sobom!

Austrija -
Istražni organi su testove krvi na marihuanu zatražili posle svedočenja njegove supruge Jelene R. koja je rekala da je njen suprug u bašti kuće uzgajao marihuanu

GRAC - Alen Rizvanović (26), poreklom iz BiH, koji je ubio troje ljudi (uključujući jedno dete) i ranio nekoliko desetina u divljoj vožnji po pešačkoj zoni u Gracu 20. juna ove godine, bio je pod uticajem narkotika, pokazala je istraga.

Medicinske analize pokazale su da je pre masakra konzumirao marihuanu.Analize su pokazale i da on nije imao alkohola u krvi. Istražni organi su testove krvi na marihuanu zatražili posle svedočenja njegove supruge Jelene R. koja je bila žrtva njegovog konstanog maltretiranja. Ona im je rekala da je njen suprug u bašti njihove kuće uzgajao marihuanu.

Policija je, prilikom pretresa Rizvanovićevog stana našla jednu vagu, koja se inače koristi za merenje narkotika. Rizvanovića sada proučava sudski veštak koji će ustanoviti jegovo psihičko i duševno zdravlje. Predviđa se da će veštačenje trajati pet nedelja.

Svedoci koji su ga videli na poslu u Kahlsdorfu kraj Graca kažu da je imao "ukočen pogled za volanom". Rizvanović je policiji izjavio da je u Gracu imao dogovoren sastanak sa jednom ženom, u jednoj kafani, ali da ova nije došla na sastanak.

Preživeli, ali će ostali invalidi!

Bečki Kronen Cajtung (Kronen Zeitung) objavljuje da će od 36 preživelih koje je Rizvanović ranio neki imati posledice čitavog života. Dve mlade žene neće više moći hodati, biće vezane za kolica, jednom muškarcu je amputirana noga, dok se jedan penzioner iz Graca još uvek nalazi u kritičnom stanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track