TURCI NAJAVILI SVOJU LISTU ZA BEČKE IZBORE: Gudenus: Ovo je bedna zlupotreba našeg gostoprimstva!
Foto: Dragana Udovicic

Beč čeka vrela politička jesen

TURCI NAJAVILI SVOJU LISTU ZA BEČKE IZBORE: Gudenus: Ovo je bedna zlupotreba našeg gostoprimstva!

Austrija -
U Turskoj bi tako nešto bilo nezamislivo, ali kod nas se očito svašta može dopustiti, kaže Gudenus i podseća na antiaustrijski javni govor turskog predsednika Erdogana lani u Beču

BEČ - Slobodarska partija (FPÖ) oštro je reagovala na glasine bi se na izborima za odbornike skupštine Grada Beča mogle pojaviti turske partije sa svojim kandidatima, Bečlijama poreklom iz Turske.

"Umesto da se konačno integrišu u Beču i prihvate austrijske vrednosti i način ponašanja, jedna turska grupa planira, navodno sa podrškom Erdoganove partije AKP iz Turske, da na izbore 11. oktobra izađe sa vlastitom listom kandidata, kaže Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef odborničkog kluba FPÖ u gradskoj i pokrajinskoj skupštini Grada Beča.

"Ovo je skandal svoje vrste", nastavlja ljutito Gudenus. "To je bedna zloupotreba našeg gostoprimstva. U Turskoj bi tako nešto bilo nezamislivo, ali kod nas se očito svašta može dopustiti", kaže Gudenus i podseća na antiaustrijski javni govor turskog predsednika Erdogana lani u Beču.

Bečki slobodarci se pitaju i ko je finansijjer eventualne turske liste odborničkih kandidata u Beču. U FPÖ-u naglašavaju da se ne može dozvoliti da partije iz inostranstva osnivaju svoje filijale u Austriji.

"Kome Beč ne odgovara, putevi za Tursku su mu uvek otvoreni! Tamo ih neće dočekati sloboda štampe, sloboda izražavanja i sloboda religije", upozorava u najnovijem kominikeu bečki FPÖ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track