(VIDEO) BAŠ PRIJATELJSKA UTAKMICI: Opšta tuča navijača, igrača i policije!
Foto: Printscreen Oe24.at

SKANDAL

(VIDEO) BAŠ PRIJATELJSKA UTAKMICI: Opšta tuča navijača, igrača i policije!

Austrija -
Prema tom saopštenju, posle tuče u utorak veče, uhapšeno je 25 osoba, a u sukobu je povređeno sedam osoba, pre svega policajaca i pripadnika obezbeđenja
1 / 4 Foto: Printscreen Oe24.at

BEČ - Pre, tokom i posle prijateljske utakmice između nemačkog Ajntraht Frankfurta i engleskog Lids Junajteda u austrijskom gradu Ojgendorf došlo je do tuče huligana, saopštila je danas policija.

Prema tom saopštenju, posle tuče u utorak veče, uhapšeno je 25 osoba, a u sukobu je povređeno sedam osoba, pre svega policajaca i pripadnika obezbeđenja. Pre početka utakmice, 50 navijača nemačkog tima odbilo je da plati prevoz linijskim autobusom od Salcburga do Ojgendorfa. Problem je, međutim, rešen nenasilno, ali kada su navijači prošli kontrolu na ulazu u stadion napali su obezbeđenje i tom prilikom povredili dvojicu pripadnika obezbeđenja.

Policija je potom opkolila grupu navijača i uhapsila četiri osobe. Međutim par minuta posle početka utakmice navijači Lidsa su napali policiju. Situacija se dalje pogoršala kada su navijači Frankfurta isekli transparente engleskih pristalica, te je policija morala ponovo da interveniše. Za vreme utakmice navijači dva kluba palili su pirotehnička sredstva, a po završetku meča ušli su i na teren.

Navijači Lidsa su potrčali ka protivničkom sektoru, i posle provokacija došlo je do sukoba sa Nemcima. Policija, koja je, u međuvremenu, zatražila pojačanje, intervenisala je i uspela da okonča tuču. Ali se sukob nastavio ispred stadiona gde je ponovo došlo do tuče, pošto su nemački navijači počeli da jure engleske navijače.

http://www.youtube.com/watch?v=FywYiUjd85U

Sukob dve grupe navijača nastavio se i u centru Ojgendorga, gde je policija bila primorana da koristi biber sprej i , teškom mukom razdvoji huligane. Utakmicu je posmatralo oko 1.100 gledalaca. U prijateljskom susretu Frankfurt je pobedio Lids sa 2.1 (0:1).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track