ŠTRAHE TRAŽI GRANIČNE KONTROLE: Ratnici ISIL obučavaju se u Bosni, nadomak Austrije!
Foto: Rojter

ZABRINUT ZA BEZBEDNOST

ŠTRAHE TRAŽI GRANIČNE KONTROLE: Ratnici ISIL obučavaju se u Bosni, nadomak Austrije!

Austrija -
Činjenica da se pred vratima Austrije obavlja obuka bombaša-samoubica, ubica žena i dece, dokazuje koliko je bitno ponovno uspostavljanje kontrole na granicama", poručio je Hajnc- Kristijan Štrahe, lider Slobodarske partije Austrije

BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache) zatražio je, danas u saopštenju, uvođenje granične kontrole zbog informacija o postojanju kampova za obuku džihadista Islamske države u Bosni i Hercegovini.

On je ukazao da se Bosna nalazi nadomak Austrije, dodajući da ne želi ni da pomišlja kako se tamo džihadisti pripremaju za "sveti rat".

"Činjenica da se pred vratima Austrije obavlja obuka bombaša-samoubica, ubica žena i dece, kao i skrnavljenje crkava, još jednom dokazuje koliko je bitno ponovno uspostavljanje kontrole na granicama", poručio je Štrahe.

On je istakao da obučene "mašine-ubice" Islamske države ne idu u džihad samo u Siriju, već terorizam žele da donesu i u srce Evrope. To, poručio je Štrahe, treba sprečiti svim raspoloživim sredstvima. Istovremeno ukazuje da je poznato da je Austrija, a posebno Beč, centar za borce Islamske države.

U cilju zaštite stanovništva obaveza je vlade da smesta obezbedi granice, i mora biti priritetan cilj da se održi bezbedna Evropa, te terorizmu ne da nikakva šansa, rekao je Štrahe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track