ZLIKOVCI: Austrijski vojnici ubijali na Kosovu pse i mačke!

VRAĆENI KUĆI

ZLIKOVCI: Austrijski vojnici ubijali na Kosovu pse i mačke!

Austrija -
Jedan podoficir i dva vojnika pripadnici Kora u kampu „Noting Hil“ su ubili jednog psa i više mačaka,zbog čega su povučeni sa službe

BEČ - Nekoliko austrijskih vojnika, pripadnika kontingenta međunarodnih snaga na Kosovu (Kfor), vraćeni su u zemlju zbog ubijanja pasa i mačaka u kampu Kfora na severu Kosova, saopštila je danas austrijska vojska.

Jedan podoficir i dva vojnika su u kampu „Noting Hil“, na severu Kosova, ubili jednog psa i više mačaka, a sa tim je bio upoznat i jedan oficir, ističe austrijska vojska. Podoficir i dva vojnika su već su povučeni sa službe, navodi se u saopštenju.

Oni su krajem prošle nedelje vraćeni u Austriju, nakon što su sredinom nedelje ubili životinje koje su se slobodno kretale kampom. Ubijanje životinja prijavio je jedan pripadnik austrijskog kontingenta Kfora, saopštio je pukovnik Mihael Bauer.

On je istakao da je pokrenut disciplinski postupak protiv tri vojnika, koji su od početka aprila bili na dužnosti na Kosovu. „Oni su morali prevremeno da završe učešće u mirovnoj misiji van zemlje“, dodao je Bauer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track