HOROR U BEČKOM METROU: Podivljali putnik razvalio vrata voza u punoj brzini!
Foto: Printscreen Heute.at/Helmut Graf

JEDVA SPASILA ŽIVU GLAVU

HOROR U BEČKOM METROU: Podivljali putnik razvalio vrata voza u punoj brzini!

Austrija -
Četvorica policajaca jedva su uspela posle mnogo rvanja da savladaju čoveka koji je urinirao i razbijao po vagonu

BEČ - U bečkom metrou mogu sevideti svakakvi likovi, pogotovo vikendom, kada metro vozi čitavu noć. Međutim, ono što je doživela Monika Zajdl (38) prekjuče ujutru (utorak, 28. juli) bio je poput horor filma. Ova Bečlijka je oko 07.10 krenula na posao sa metro stanice Kagran u severnom delu grada.

"Ušla sam u vagon, iz kojeg je izašlo više ljudi, i odmah zatim ušlo u drugi vagon istog voza, što mi je bilo čudno", izjavila je ona za bečki dnevni list Hojte (Heute).

Nakon što je ušla u skoro prazan vagon, Zajdlova je shvatila da su drugi putnici iz njega izašli zbog užasnog smrada, ali to nije bilo sve. U vagonu je bio jedan visoki muškarac, koji je, sa dva štapa lupao po sedištima i prozorima, a zatim seo na pod i pišao. Kada je voz krenuo, čovek je totalno podivljao. On je čak uspeo da razvali jedna vrata vagona i širom ih otvori dok je voz bio u poounoj brzini.

"Da su tu nekim slučajem stajala dečija kolicam, ispala bi napolje!", kaže zgrožena Zajdlova. Ona je tada pozovala policiju i povukla kočnicu za slučaj opasnosti. Na Kajzermilenu (Kaisermühlen), dve stanice južnije od Kagrana, u vagon su upala osmorica policajaca sa suzavcem. Međutim čak četvorica su bila potrebna da razjarenog čoveka bace na pod, i stave mu lisice.

"Imao je neku neverovatnu divljačku snagu", kaže Zajdlova.

Policija ga je odvezla na psihijatrijsko lečenje. Zajdlovoj su se zahvalili u Bečkom javno gradskom saobraćajnom preduzeću (Wiener Linien) jer je postupla upravo onako kako treba da čini savestan građanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track