MASOVNA TUČA I PUCNJAVA U BEČU: 50 specijalaca razdvajalo pomahnitale Turke i Čečene!
Foto: Printscreen Youtube

Turčin uhapšen

MASOVNA TUČA I PUCNJAVA U BEČU: 50 specijalaca razdvajalo pomahnitale Turke i Čečene!

Austrija -
Morali su da intervenišu i pripadnici bečke jedinice za specijalna policijska dejstva WEGA, koji su uspeli da razdvoje sukobljene muškarce

BEČ - U Beču je juče ponovo kulminirao sukob između grupe Turaka i Čečena u Favoritenu, 10. bečkoj opštni na jugu grada.

Najpre je nastala tuča, a potom je došlo i do pucnjave, da bi na kraju jake policijske snage smirile sukob oko pedesetak razrajenih muškaraca.

Sukobili su se navodno oko toga ko ima pravo da sedi na jednoj klupi u Arthaberovom parku u ovom delu grada. Međutim, razlog ovog konflikta je mnogo dublji. Letos je jednom Turčinu, navodno šefu jedne bande, iz stana ukradena veća suma novca. Turci su za to okrivili Čečene koji žive u istoj zgradi u Favoritenu. Pre dve nedelje je zato došlo do tuče i upotrebe noževa, takođe u Arthaberovom parku.

Juče je sukob ponovo eskalirao. Jedan Čečen je dobio udarac šakom u lice, a ubrzo potom nastala je masovna tuča. Čuli su se i pucnjevi iz pištolja, nakon čega je policija dobila desetine poziva za intervenciju.

Više od 50 policajaca, uključujući pripadnike bečke jedinice za specijalna policijska dejstva (WEGA), moralo je da razdvaja sukobljene. Jedan 60-godišnji Turčin je uhapšen. Policija traži još dvojicu identifikovanih osumnjičenih glavnih aktera tuče, koji su juče uspeli da pobegnu iz Arthaberovog parka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja