AUSTRIJSKI AMBASADOR:  Nema rešenja bez saradnje sa Zapadnim Balkanom!
Foto: Fonet

IZBEGLIČKA KRIZA

AUSTRIJSKI AMBASADOR: Nema rešenja bez saradnje sa Zapadnim Balkanom!

Austrija -
Johanes Ajgner je rte pitanje da li izbeglička kriza na Balkanu može da preraste u ekonomsku krizu, imajući u vidu zatvaranje hrvatsko-srpske granice, rekao da je to "nažalost, efekat stanja"

BEOGRAD - Ambasador Austrije u Beogradu Johanes Ajgner izrazio je danas nadu da situacija na hrvatsko-srpskoj granici, uzrokovana velikim prilivom izbeglica, neće prerasti u veću krizu, ali da je potrebno pronaći zajedničko rešenje.

"Vrlo je teško naći dugotrajno rešenje. Zasad još nismo našli pravi recept, bitno je da svi zajedno radimo na rešenju ovog velikog problema, a rešenja nema bez saradnje sa zemljama Zapadnog Balkana", rekao je Ajgner Tanjugu.

Austrijski ambasador je konstatovao da je reč i o humanitarnoj tragediji, a da se u središtu krize našla Srbija, ali i druge zemlje, kao što su Hrvatska i Austrija, zbog čega je od izuzetnog značaja zajednički rad na rešenju izbegličke krize.

Na pitanje da li izbeglička kriza na Balkanu može da preraste u ekonomsku krizu, imajući u vidu zatvaranje hrvatsko-srpske granice, Ajgner je rekao da je to "nažalost, efekat stanja".

"Mi se nadamo da to neće izrasti u neku veću krizu, to nikome nije potrebno", zaključio je austrijski ambasador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track