Najnovije vesti

EVO KAKO JE PROŠLA OMRAŽENA PROFESORKA: Ostala bez studenata i  41.000 evra!

TRAŽI PRAVDU PREKO SUDA

EVO KAKO JE PROŠLA OMRAŽENA PROFESORKA: Ostala bez studenata i 41.000 evra!

Austrija
Profesorka je zbog pobune studenata dobila psihološke probleme, i postala nesposobna za rad

INZBRUK - Profesorka Univerziteta u Inzbruku odlučila je da tuži ovu državnu instituciju, odnosnot Republiku Austriju, zbog, kako je uverena, nepravde i štete koja joj je naneta.

Ona traži da joj se nadokandi izgubljen prihod, od ukupno 41.455 evra, izveštava najveći tirolski dnevni list, Tiroler Tagescajtung. Problemi za ovu profesorku pedagoških nauka počeli su u leto 2012. Tada su studenti digli bunu protiv nje zbog odnosa prema njima.

Oni su kritikovali njen "ponižavajući ton" kada im se obraćala, kao i činjenicu da kod nje na ispitu retko ko dobija pozitivnu ocenu. Uprava univerziteta nije rekla da studenti nemaju pravo. Dala im je mogućnost da ovo studijsko područje slušaju kod drugog profesora. Sporna profesorka izgubila je studente i nije mogla da sakupi ni minimalan broj slušalaca da bi imala pravo da drži predavanja.

Profesorka je posle toga dobila psihološke probleme, postala nesposobna za rad. Sve to je rezultat mobinga, tvrdi njena advokatica, objašnjavajući da je profesorka došla na loš glas zbog odnosa svojih pretpostavljenih i rukovodilaca univerziteta. Ponudu za izvansudsko poravnanje je odbila, pa će doći do procesa. Počeće ove jeseni, uz brojne svedoke.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...