Privredne komore Beograda i Beča potpisale sporazum o saradnji
Foto: Tanjug, Printskrin

Razmena informacija

Privredne komore Beograda i Beča potpisale sporazum o saradnji

Austrija -
To je za nas od izuzetnog značaja i upravo radimo na modelu novog zakona koji će na jedan novi, moderniji i efikasniji način omogućiti pružanje usluga svojim članicama, najavio je MIlivoje Miletić

BEČ - Privredna komora Beograda i Privredna komora Beča potpisale su Sporazum o saradnji, koji podrazumeva razmenu informacija o uslugama koje obe komore pružaju svojim članicama. Sporazum u Beču potpisali su predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i predsednik Privredne komore Beča Valter Ruk (Walter Ruck).

"To je za nas od izuzetnog značaja i upravo radimo na modelu jednog novog zakona koji će na jedan novi, moderniji i efikasniji način omogućiti pružanje usluga svojim članicama", najavio je Miletić.

Novi sistem pružanja informacija biće umrežen sa privrednicima na terenu, tako da će sve njihove sugestije i primedbe biti dostavljene na jednom mestu, u Komori, kako bi ona to dostavila Vladi Srbije i tako pomogla da se poboljša domaći privredni ambijent, objasnio je Miletić.

"Na taj način ćemo doprineti i uspešnom ekonomskom razvoju Srbije i da naš komorski sistem u budućnosti bude istinski zaštitnik interesa privrede i zastupnik onih ideja koje će našu ekonomiju podići sa onog mesta na kome se sada nalazi, kada je u pitanju konkurentnost", reako je Miletić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track