UMAKAO SPECIJALCIMA: Policija još nije uhvatila čoveka koji je pretio puškom u metrou!
Foto: Printscreen Krone.at/ Judith Denkmayr

POTERA U BEČU

UMAKAO SPECIJALCIMA: Policija još nije uhvatila čoveka koji je pretio puškom u metrou!

Austrija -
Policija će pažljivo proučiti snimke sigurnosnih kamera u metrou, kako bi identifikovali mladića sa puškom

BEČ - Policija još uvek traga za mlađim muškarcem koji je u utorak oko ponoći pretio puškom u bečkom metrou.

Prema izjavama svedoka naoružani muškarac izašao iz voza na liniji U4 na stanici Karlsplac. On je tada počeo da maše za puškom koju je držao u rukama, a uspaničeni putnici su odmah pozvali policiju. Ubrzo su stigle jedinice specijalne interventne bečke policije WEGA i pripadnici elitnih jedinica Kobre. Polocija je blokirali sve izlaze iz najveće metro stanice u gradu, koja se proteže od Karlovog trga (Karlsplatz) do Bečke državne opere.

Međutim muškarac je nekako uspeo da pobegne iz podzemne železnice. Policajci su pod punom "ratnom opremom" i sa zaštitnim prslucima zaposeli sve izlaze iz stanice, i odmah zaustavili saobraćaj u metrou. Potraga je trajala sve do kraja rada metroa (nešto pre jedan čas posle ponoći).

Iako policijski eksperti veruju da se nije radilo o pravoj pišci, već o softganu, vernoj kopiji jurišne puške nemačkih oružanih snaga , iz predostrožnosti je nastavljena potraga za muškarcem. Policija će pažljivo proučiti snimke sigurnosnih kamera u metrou, kako bi identifikovali mladića sa puškom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track