UMRO DOK MU SE PORAĐALA ŽENA: Nije dočekao blizanace!
Foto: Printscreen Heute.at

PORODIČNA TRAGEDIJA

UMRO DOK MU SE PORAĐALA ŽENA: Nije dočekao blizanace!

Austrija -
Alina se posle izlaska iz bolnice našla u problemu jer je ostala sama sa troje dece i drastično smanjenim primanjima

BEČ - Dok je čekao da mu se žena porodi doživeo srčani udar.

Da su život i smrt su povezani dokazala je i porodična tragedija koja se dogodila pre nepunih deset dana. Dok je u bečkoj AKH (Opšta bolnica Beča i Univerzitetska klinika bečkog Medicinskog univerziteta) Alina rađala blizance, njen muž Andreas doživeo je infarkt i preminuo pred očima desetogodišnje kćerke u svojoj kući u Donjoj Austriji.

Bio je 11. oktobar kada je Alina (30) otišla u bolnicu na kontrolu. Ubrzo posle toga, ali pre nego što je bilo planirano, blizanci su došli na svet. Alina je rodila ćerku Anu i sina Adama, porođaj je protekao bez problema. Međutim, probleme je imao Alinin muž, 47-godišnji Andreas. Njemu je pozlilo dok je čakao da čuje srećnu vest. Desetogodišnja kćerka je pozvala prvu pomoć, koja ga je hitno prevezla u bolnicu u Badenu, ali Andreas je preminuo. Lekari u AKH su Alini morali reći tužnu vest, da joj je muž umro.

Alina sada mora, osim dečije hrane, odeće i drugih potrepština za dve bebe odjednom, da plati i pogrebne troškove, a porodični prihodi su joj drastično smanjeni. U pomoć joj je priskočio jedan koncertni organizator. U dvorani Šuchaus na bečkom Šmelcu (Schutzhaus Schmelz) će 6. novembra biti dobrotvorni koncert evergrin muzike, a prihod će biti uplaćen udovici Alini i njenoj deci. Kako izveštava bečki list Kronen Cajtung, i kolege pokojnog Andreasa, šofera na Bečkom aerodromu, sada sakupljaju dobrovoljne priloge kako bi pomogli Alini, koja je ostala sama sa troje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track