PODRŠKA SRBIJI IZ AUSTRIJE: Gudenus potpisao peticiju protiv primanja Kosova u Unesko!
Foto: Marina Lopičić

Više od 35.000 potpisa

PODRŠKA SRBIJI IZ AUSTRIJE: Gudenus potpisao peticiju protiv primanja Kosova u Unesko!

Austrija -
Prethodno se i šef FPÖ Hajnc-Kristijan Štrahe izjasnio protiv članstva Kosova u Unesko, istakavši da je samo razmatranje takvog zahteva kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti

BEČ - Potpredsednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ) i budući zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus (Johann Gudenus) potpisao je internet-peticiju protiv prijema Kosova u članstvo Uneska.

Johan Gudenus potpisuje peticiju
Johan Gudenus potpisuje peticiju

Prethodno se i šef FPÖ Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache) jasno izjasnio protiv članstva Kosova u Unesko, istakavši da je samo razmatranje takvog zahteva kršenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti.

"Kosovo je samoproglašena država koja nikada nije ni pokušala da spreči razaranja srpskih pravoslavnih kulturnih znamenja i u kojem je više od 150 crkava i manastira uništeno od strane albanskih ekstremista pred očima NATO i UN", istakao je predsednik Hrišćansko-slobodarske platforme (CFP) Konstantin Dobrilović.

On je ukazao da je peticiju protiv prijema Kosova u Unesko potpisalo više od 35.000 ljudi za samo tri dana.

Dobrilović je pozvao sve ljude kojima je stalo do poštovanja međunarodnog prava i očuvanja hrišćanske kulture u Evropi da potpišu peticiju, jer se slučaj Kosova i Metohije može sutra ponoviti svugde u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track