(FOTO) SRBIN ISKASAPIO ALŽIRCA: Krvavi obračun zbog žene!
Foto: Bečka Policija

ZLOČIN U BEČU

(FOTO) SRBIN ISKASAPIO ALŽIRCA: Krvavi obračun zbog žene!

Austrija -
Ubica (39) i njegov saučesnik pobegli su posle zločina u Srbiju i policija je tragala za njima sve do 21. oktobra, kada su se predali bečkoj policiji

BEČ - Dvojica muškaraca poreklom iz Srbije za kojima je austrijska policija tragala zbog ubistva juče su se predali.

Zločin se dogodio 10. septembra uveče u 2. bečkoj opštini, nedaleko od Praterske zvezde (Praterstern). Tada je na ulici na smrt izboden jedan Alžirac (37), a drugi je teško povređen. Policija je utvrdila da je Alžirac ubijen nakon što je, sa još jednim drugom, takođe Alžircem, pokušao da pomogne jednoj ženi koja se svađala sa dvojicom muškaraca.

Sve se dešavalo kod Prateršterna, na početku ulice Nordbanštrase. Svađa se pretvorila u tuču, a onda je jedan od dvojice Srbina izvukao nož, ustremio se na jednog od Alžiraca i naneo mu smrtonosnu ranu, a zatim i drugog koga su iako je bio teško povređen lekari spasili.

Mesto gde se dogodilo ubistvo... Foto printscreen Kurier
Mesto gde se dogodilo ubistvo... Foto printscreen Kurier

Ubica i drugi napadač su pobegli i policija je tragala za njima sve do 21. oktobra, kada se bečkoj policiji predao 39-godišnji muškarac, koji je priznao da je 10. septembra ubio Alžirca. Sa njim se policiji prijavio i njegov drug te noći. Oni su izjavili da su odmah posle krvavog obračuna pobegli u Srbiju. Srbin osumnjičen za ubistvo tvrdio je na saslušanju da je to uradio u samoodbrani.

Interesantno je da su se predali baš kada je Bečka policija saopštila da je utvrdila identitet ubice i njegovog saučesnika, kao i njihove adrese u Srbiji. Osumničenom za ubistvo određen je pritvor , dok je drugi uz krivičnu prijavu pušten na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track