PLJAČKE I PROVALE ZA NOĆ VEŠTICA: Policija celu noć jurila maskirane lopove!
Foto: Profimedia

Imali pune ruke posla

PLJAČKE I PROVALE ZA NOĆ VEŠTICA: Policija celu noć jurila maskirane lopove!

Austrija -
Policija u Tirolu reagovala na dva uzastopna alarma iz apoteka. Prvo je razbijen izlog apoteke u Milsu, a malo kasnije u Kolsasu. U oba slučaja razbijene su kase apoteka i uzet novac

BEČ - U Noći veštica koja se obeležava i u Austrji u raznim delovima zemlje zabeležen je povećan broj pljački, razboništava i podmetnutih požara.

Policija u Gornjoj Austriji nije imala mirnu noć 31. oktobra. U okolini Linca jedan 17-godišnji mladić, koji je sa društvom stajao ispred jedne auto-škole, bio je žrtva maskiranog napadača. Ovaj je tinejdžeru pretio pištoljem (pretpostavlja se gasnim), udario ga po glavi drškom pištolja i opalio jednom u vazduh.

U glavnom gradu Gornje Austrje Lincu, banda od čest do osam mladića napala je jednog 15-godišnjaka i uzela mu 15 evra. Još nekoliko mladića napadnuto je na različitim mestima u Lincu, a u jednom slučaju napadači su žrtvu udarili metalnim bokserom. U Velsu, takođe u Gornjoj Austriji, zapaljena su dva automata za prodaju žvakaćih guma i jedna šupa sa starim nameštajem.

Policija u Tirolu reagovala na dva uzastopna alarma iz apoteka. Prvo je razbijen izlog apoteke u Milsu, a malo kasnije u Kolsasu. U oba slučaja razbijene su kase apoteka i uzet novac.

Policija je shvatila da se radi o istim provalnicima, pa je krenula u poteru. U bliizini druge provaljene apoteke policijaci su zaustavili vozilo sa jednim 26-godišnjim Italijanom i 21-godišnjim Rumunom.

U automobilu su im otkrili provalnički alat, maske i novac. Uhapšeni dvojac delimično je priznao provale, pa je sprovedeni u istraži zatvor u Inzbruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track