DEDA ČUDO: Čika Alojz operisao slomljeni kuk u 102. godini i posle par dana stao na noge!
Foto: Printscreen Krone.at

IMA SVOJU TAJNU

DEDA ČUDO: Čika Alojz operisao slomljeni kuk u 102. godini i posle par dana stao na noge!

Austrija -
Začuđujuće je kako brzo se pacijent oporavlja. Sa ovakvim zdravljem on može živeti još dugo godina, kaže njegov hirurg Stefan Huber

FEKLABRUK - Alojz Nojhofer (Alois Neuhofer), iz gornjeaustrijskog mesta Lakirhena, starac od 102 godine, u boljoj je kondiciji nego mnogi kojima bi mogao biti otac.

Alojz je prohodao samo nekoliko dana posle operacije kuka, koji je slomio posle nezgodnog pada. Alojzova supruga, Roza (98), veseli se skorašnjem povratku muža kući, izveštava bečki Kronen Cajtung. U Austriji se slomljeni kukovi operišu i veoma starim pacijentima. Alojz Nojhofer je jedan od njih.Operaciju je izveo hirurg dr. Stefan Huber, u Klinici Salckamerguta u Feklabruku u Gornjoj Austriji.

"Začuđujuće je kako brzo se pacijent oporavlja. Kuk smo čak uspeli da sačuvamo, stabilizovali smo ga pomoću vijaka. Sa ovakvim zdravljem on može živeti još dugo godina", rekao je Huber

Alojz je već deset dana posle operacije upućen na rehabilitaciju. On je otkrio novinarima u čemu je tajna njegove vitalnosti?

"Već 167 puta sam se popeo na Traunštajnu (1.691 metara visoka, strma planina uz jezero Traun, nap.), kaže Alojz, koji se veseli povratku u starački dom u Lakirhenu, gde stanuje sa svojom suprugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track