(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NESREĆE: Iz kombija posle udara u ogradu izašlo 45 izbeglica!
Foto: Printscreen Heute.at

NATRPALI IH KO SARDINE

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NESREĆE: Iz kombija posle udara u ogradu izašlo 45 izbeglica!

Austrija -
Pravo je čudo da je u ovoj nesreći teže povređena samo jedna žena, a lakše petoro ljudi. Samo pukom srećom na kombi nije naletelo neko drugo vozilo

BEČ - Hladnjača u kojoj se krajem avgusta ugušilo 71 izbeglica, nađena u Austriji, nedaleko od tromeđe sa Slovačkom i Mađarskom, najveća je nesreća sa izbeglicama u ovom delu sveta. Međutim nedavno je postavljen jedan video snimak, na Jutjubu, koji prikazuje kako je letos moglo da strada na desetine izbeglica na austrijskim putevima.

Tog kišnog 18. avgust ove godine, na jednoj od obilaznica kod Beča, jedan kombi "sandučar" po izlasku iz tunela izgubio je kontrolu i velikom brzinom udario u ogradu pored puta i okrenuo se za 360 stepeni na putu. Vozač je pokušao da pokrene vozilo ali nije uspeo i onda su iz kombija počeli da izlaze ljudi, među kojima je bilo i žena i dece. To je potrajalo, jer je u kombiju bilo čak 45 izbeglica.

Foto printscreen heute.at
Foto printscreen heute.at

Oni su se ubrzo svi žurno uputili jka ogradi autoputa. Snimak je napravila video-kamera za nadzor autoputa. Putnici iz kombija su uskoro prebačeni do jednog prihvatilišta za izbeglice. Svi su oni bili su iz Sirije ili z Avganistana. Pravo je čudo da je u ovoj nesreći teže povređena samo jedna žena, a lakše petoro ljudi. Samo pukom srećom na ovoj izuzetno frekventnoj saobraćajnici niko nije naleteo na oštećeni kombi.

Snimak je, sa službenog monitora, presnimio mobilnim telefonom i na jutjub postavio jedan od zaposlenih u austrijskom saveznom preduzeću za autoputeve (ASFINAG) .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track