DO BEČA ZA SAMO 19 EVRA: 21. decembra prvi let Tuzla -Beč!
Foto: Profimedia

Nova avio linija

DO BEČA ZA SAMO 19 EVRA: 21. decembra prvi let Tuzla -Beč!

Austrija -
Procenjuje se da će ovu liniju koristiti 200.000 putnika na godišnjem nivou, izjavio je Rifat Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla

TUZLA - U prostorijama Međunarodnog aerodroma Tuzla predstavljena nova avionska linija na relaciji Tuzla - Beč, a prvi let, sa crnogorskom kompanijom "Montenegro Airlines" iz Beča ka Tuzli najavljen je za 21. decembar ove godine, javlja Anadolu Agency (AA)

Procenjuje se da će ovu liniju koristiti 200.000 putnika na godišnjem nivou, a prema rečima Rifata Karasalihovića, direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla, na ovu se liniju čekalo 17 godina.

"Dve godine trajali su intenzivni pregovori o ovoj atraktivnoj liniji po pristupačnim cenama, koje će se sa polaskom iz Tuzle kretati od 19 do 47 evra, a iz Beča od 49 do 89 evra, uključujući aerodromske takse. Mali prtljag od pet do 10 kilograma košta pet evra, a za prtljag preko 23 kilograma putnici će platiti 10 evra. Inače, avion ima 116 sedišta, a osim putovanja u Austriju, na ovaj se način građanima omogućuje da se povežu sa drugim evropskim i svetskim destinacijama preko bečkog aerodroma", izjavio je Karasalihović na konferenciji za medije i dodao da se jučer počelo sa bukiranjem karata.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track