Najnovije vesti

BEZ PRAVA NA AZIL: Proterano 7.000 izbeglica iz Austrije!
Foto: AP

MIGRANTSKA KRIZA

BEZ PRAVA NA AZIL: Proterano 7.000 izbeglica iz Austrije!

Austrija
Svakom mora biti jasno da, ukoliko nema pravo da kod nas dobije azil, moraće da napusti Austriju, a ako neće dobrovoljno, biće proteran" naglasila je ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner

BEČ - Austrija je od početka godine proterala oko 7.000 izbeglica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

Od ukupno 6.809 proterivanja, 2.803 su bila prisilna, kaže se u odgovoru bečkom dnevniku "Hojte". Prema podacima Ministarstva, 20 proterivanja je sprovedeno čarter letovima, a pet autobusima, uz pomoć Fronteksa i finansiranala ih je EU. Nedavno je vraćeno šest Pakistanaca u tu zemlju, a njih osam u Bugarsku.

"Svakom mora biti jasno da, ukoliko nema pravo da kod nas dobije azil, moraće da napusti Austriju, a ako neće dobrovoljno, biće proteran", naglasila je ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner.

Austrija je ove godine suočena sa ogromnim brojem izbeglica koje su pretežno prošle kroz zemlju, prema Nemačkoj, ali se očekuje da će do kraja godine biti podneto oko 95.000 zahteva za dobijanje azila.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...