TONU MUNICIJE DRŽAO U STANU: U domu Bečlije pronađeni minobacači, automati, pištolji...!
Foto: Printscreen Oe24.at

ŽIVELI NA BURETU BARUTA

TONU MUNICIJE DRŽAO U STANU: U domu Bečlije pronađeni minobacači, automati, pištolji...!

Austrija -
BEČ - U stanu jednog Bečlije (73) policija je otkrila skoro tonu raznog oružja i municije.

Naime posle prijave policija je posle pretresa pronašla četiri komada raznog automatskog oružja, pet kilograma baruta, 27 kilograma raketnog goriva, nekoliko komada zabranjenog oružja za ličnu upotrebu poput minobacača, i raketnih bacača i još različitog ratnog materijala.

Portparol policije Tomas kajblinger (Thomas Keiblinger ) kizjavio je da se još prebrojava oružje i municija koji su pronađeni u stanu ovog penzionera. Ovaj sedamdesettrogodišnjak je kako su saopštili čak sam prema uputstvu sklopio oruzje poput automatskih pušaka i raketnog bacača.

On je u policiji izjavio da se bavi sakupljanjem oružja i srodne opreme još od 70-tih godina, međutim 2011. njemu je oduzeto pravo da se bavi ovom vrtom "kolekcionarstva". Ovaj vremešni gospodin najverovatnije će dobiti podugačku listu tužbi zbog nelegalnog posedovanja oružja i municije.

Osim zbog povrede zakona o posedovanju oružja, biće optužen i za njegovo ilegalno skladištenje. A po svemu sudeći posle veštačenja sledi mu i prijava zbog ugrožavanja bezbednosti. Istraga i pretres stana usledili su posle prijave koju je opštini uputio kućni savet.

Posle otkrića prve dve vreće sa ,municijom pretresu i evakuaciji oružja i vojne opreme uključene su i jedinice specijalne jedinice Kobre. Pronađeno je ukupno 950 likograma municije i oružja.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track