STIŽE ZIMA U AUSTRIJU: Biće snega od Nove godine!
Foto: Printscreen Oe24.at

Hladni talas od utorka

STIŽE ZIMA U AUSTRIJU: Biće snega od Nove godine!

Austrija -
BEČ - Sa poslednjom nedeljom u uvoj godinu u Austriju stiže i zima

Od ponedeljka će doći do osetnog pada temperatura na Istoku i Zapadu zemlje, ali će se uglavnom zadržati umerene temperature uglavnom iznad nule, saopštava Centralni meteorološki zavod (ZAMG).

U ponedeljak će na istoku, uglavnom po kotlinama, duž Dunava, u centru Gornje Austrije i oko Bodenskog jezera očekuju se guste magle. Do podne biće više sunčanih intervala uz slabi vetar. Jutarnje temperature biće od minus šest do plus dva u planinskim predelima, a udrugim delovima Austrije zavisno od nadmorske visine od jedan do 12 stepeni. Najtoplije će biti na Zapadu zemlje.

Od utorka u Austriju stiže talas hladnog vazduha. U velikim delovima Donje Austrije ispod 1000 metara nadmorske visine, u Beču, Burgenlandu, i Štajerskoj biće maglovito, i oblačno uz moguću kišu, koja bi do uveče mogla preći u sneg. Jutarnje temperature kretaće se od minus pet do plus dva, a najviše dnevne od dva do deset stepeno od istoka ka zapadu.

Tokom noći i u jutarnjim satima u sredu moguć je sneg na istoku i jugoistoku zemlje. Tokom popodneva dolazi do razvedravanja, i slabog vetra, koji će nešto jačeg inteziteta duvati duž Dunava. Jutarnje temperature u sredu iznosiće od munus tri do pet stepeni, a najviše dnevne od od minus dva do plus deset Celzijusa.

Poslednjeg dana 2016. očekuje se maglovito jutro a sunčano tokom dana u većini regiona. Temperature će međutim biti znatno niže na istoku zemlje, dok će na zapadu Austrije biti nešto toplije. Uz Dunav će duvati slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnje tempetarure će se od istoka ka zapadu kretati od minus deset do plus dva stepena a tokom popodnreva od minus šest do osam stepeni.

Već prvog dana nove godine očekuku se snežne padavine. Sneg se može očekivati iznad 1000 metara nadmorske visine u oblastima Salcburga, Forarlberga, i severnog Tirola. na istoku zemlje zadržaće se sunčano ali hladno vreme. Od istoka ka zapadu temperature će se kretati od minus dvanaest do plus tri stepena , a najviše dnevne od minus osam do pet Celzijusa.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track