NAPADNUTA U CENTRU BEČA: Ovo je jedan od silovatelja iz novogodišnje noći!
Foto: Bečka Policija

POLICIJA TRAGA ZA NASILNIKOM

NAPADNUTA U CENTRU BEČA: Ovo je jedan od silovatelja iz novogodišnje noći!

Austrija -
BEČ - Jednu dvadesetosmogodišnju devojku napao je i pokušao da siluje u centru Beča za sada nepoznati muškarac

U sredu je bečka policija ovo objavila uz snimak osumnjičenog sa jedne od kamera za video nadzor Bečkih linija i na zgradi u kojoj devojka živi.

Naime ona je posle proslave i dočeka Nove godine u kući prijatelja u Favoritenu, oko 3.30 sati krenula sa nekoliko njih natrag u centar grada linijom metroa U1. Sišla je na stanici Štefansplac odakle je ka kući krenula sama peške. Primetila da je prati nepoznati muškarac, ali nije slutila neko zlo.

Ušla je u hol svoje zgrade, a muškarac za njom i odnah nasnuo na nju. Pokušavao je da je obori i i siluje govoreći nešto nerazumljivo, ali je ponavljao reč "Seks!", izjavila je devojka kasnije u policiji. Ona se nije predavala i u dok se rvala sa njim uspela je u jednom momentu da dohvati metlu koja je bila u ulazu i udari ga njom.

Zatim mu je palčevima pritisla lice u blizini očiju i tada je napadač pušta i beži. Ona je slučaj pokušaja silovanja prijavila policiji. Srećom devojka nije teže povređena.

Ona je prepoznala napasnika na snimaku sa sigurnosnih kamera. Policija moli sve koji imaju neke informacije o napadaču ili ga prepoznaju jave bečkoj policiji na telefon 01-31310 DW 33310.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track