STIŽE POJAČANJE: Austrijska vojska od danas detaljno kontroliše sve izbeglice!
Foto: Printscreen Tv Krone.at

PREGLEDI MIGRANATA NA GRANICI

STIŽE POJAČANJE: Austrijska vojska od danas detaljno kontroliše sve izbeglice!

Austrija -
BEČ - Austrijska vojska od danas počinje da sprovodi detaljnu kontrolu identiteta i prtljaga svake izbeglice koja bude došla sa glavnog slovenačkog graničnog prelaza u Austriju

Ovo je u skladu sa novim vladinim merama koje su u skladu sa čvršćim stavom Evrope prema izbegličkoj krizi, javio je AFP.

Oko 500 vojnika pomagaće pripadnicima policije u kontroli oko 6.000 izbeglica, koliko dnevno dođe na granični prelaz Špilfeld, izjavio je za francusku novinsku agenciju portparol policije Fric Grunding. Ukoliko dođe do povećanja broja izbeglica, moglo bi da bude prekontrolisano i do 11.000 ljudi.

Prema njegovim rečima, austrijski pogranični zvaničnici su do sada mogli samo da sprovedu nasumičnu kontrolu izbeglica, dok će im dodatni broj vojnika na graničnim prelazima omogućiti da sprovedu detaljnu kontrolu.

"Ideja je da Špilfeld postane jedini granični prelaz za migrante", rekao je Grunding.

Nove mere su donete samo nekoliko dana pre nego što će biti završena izgradnja žičane ograde na graničnom prelazu Špilfeld, duge 3,7 kilometra. Ograda koja bi trebalo da bude gotova do petka, prema Grundingovim rečima, biće prva takva ograda postavljena unutar šengenske zone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track