PORODIČNA TRAGEDIJA: Srpkinja (27) i njena petomesečna beba pronađene mrtve u Beču!
Foto: Printscreen Heute.at/Herbert P.Oczeret (APA)

Ispituju uzrok smrti

PORODIČNA TRAGEDIJA: Srpkinja (27) i njena petomesečna beba pronađene mrtve u Beču!

Austrija -
BEČ - Beživotna tela majke (27) i petomesečne bebe, poreklom iz Srbije pronađena su u Beču

Policija je pronašla leševe u stanu u 15. opštini, polovinom februara, ali je to tek sada saopštila. Pretpostavlja se da su preminule oko 14. februara. Policija još uvek utvrđuje tačan uzrok smrti majke i deteta, ali se sumnja da je devojka preminula od predoziranja, a da je beba potom umrla od gladi.

Tela su poslata na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Kako prenose austrijski mediji, majka je bila pod nadzorom Kancelarije za mlade, koji su je redovno obilazili, i sa njom bili u stalnom kontaktu. Devojka je odolazila i u savetovalište za roditelje i prema njihovom izveštaju majka je vodila računa o detetu i nije ga zanemarivala. Pomagali su joj i baka i deka i brinuli o bebi.

Zgrada u kojoj su pronađena tela majke i bebe... Foto printscreen heute.at
Zgrada u kojoj su pronađena tela majke i bebe... Foto printscreen heute.at

Poslednju kućnu posetu zaposleni iz MA11 obavili su 28. januara. Kako se posle pet dana dvadesetsedmogodišnjakinja nije pojavila u savetovalištu, pokušali su da je dobiju na mobilni telefon. Ali nije odgovarala. Ni dva dana kasnije nisu uspeli da uspostave sa njom kontakt jer je trebala da dovede bebu na vakcinaciju.

Iz Kancelarije za mlade raspitivali su se kod suseda, ali su rekli da je nisu videli. Službenici su pomislili da je sa bebom otišla u Srbiju u posetu rodbini, što je i ranije radila. Poslednji put su pokušali da stupe sa njom u kontakt 12. februara, ali bezuspešno. Dva dana kasnije devojka i njena beba pronađeni su mrtvi.

(V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track