LIDER AUSTRIJSKIH SLOBODARACA Štrahe: NATO je pre 17 godina prekršio međunarodno pravo!
Foto: Prinskrin ORF

GODIŠNJICA BOMBARDOVANJA SR JUGOSLAVIJE

LIDER AUSTRIJSKIH SLOBODARACA Štrahe: NATO je pre 17 godina prekršio međunarodno pravo!

Austrija -
BEČ - Lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Hajnc-Kristijan Štrahe ocenio je danas da je NATO prekršio međunarodno pravo sprovodeći pre 17 godina operaciju bombardovanja SR Jugoslavije pod licemernim imenom "„Milosrdni anđeo"“

Štrahe, čija FPÖ je u aktuelnim istraživanjima pretekla vladajuće partije u Austriji, ukazao je da je NATO napao građane Srbije i Crne Gore, ubivši brojne civile i to nazivao, nepoštujući ljudske živote, kolateralnom štetom.

Povodom vojne akcije koju je NATO započeo protov bivše Jugolasvije na današnji dan pre 17 godina, Štrahe kaže da je Alijansa bombama pokušala da nametne svoju volju i pokori srpski narod, sa ciljem da otme deo teritorije Srbije, Kosovo i Metohiju.

On je istakao da stanje na Kosovu i Metohiji pokazuje da je NATO bombardovanje bilo licemerno i samo na štetu jednog naroda, Srba, kojima se ne poštuju prava, dok se Albancima pomoglo u otimanju teritorije.

Štrahe je ponovio svoj stav da je jednostrano proglašena nezavisnost Kosova kršenje međunarodnog prava i zatražio pravo na samoopredeljenje za Srbe na Kosovu i Metohiji, kao i u Republici Srpskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track