VREME ZA BUĐENJE Gudenus: Nezaposlenost u Beču sve veća, a crveno-zelena koalicija spava!
Foto: Marina Lopičić

Alarmantno

VREME ZA BUĐENJE Gudenus: Nezaposlenost u Beču sve veća, a crveno-zelena koalicija spava!

Austrija -
BEČ - Nezaposlenost u Beču je i dalje u porastu, to bi napokon trebalo da razbudi uspavanu bečku vladu, izjavio je zamenik gradonačelnika Beča Johan Gudenus (Johann Gudenus, FPÖ)

U poređenju sa prošlom godinom broj Bečlija koji su ostali bez posla porastao je za 4,6 posto, a broj onih koji se prekvalifikuju porastao je za 18,5 posto.

„Sve ukupno 160.000 ljudi u prestonici je trenutno bez posla, zbog neodgovornog ponašanja gradske vlade“, kaže Gudenu.

" Umesto da porade na izradi plana za Tržište rada u gradskoj skupštini traže se izgovori i poziva na neku ekonomsku krizu koja kao da postoji samo u Beču, a u isto vreme se smanjuju investicije koje su neophodne za otvaranje novih radnih mesta.

Kao posebno zabrinjavajuću činjenicu Gudenus navodi da se broj učenika stručnih zanatskih škola povećao za 12,4 procenta.

“Perspektiva za mlade ljude koji očekuju da se zaposle mora da bude jasna i da imaju neku sigurnost i garancija za dobijanje posla. Sve akcije i mere crveno-zelena koalicaje poslednjih godina očigledno nisu ispunile očekivanja", oštro kritikuje Gudenusa i dodaje da vlast izgleda nije svesna posledica nekontrolisanog priliva migranata koji dodatno opterećuju tržište rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track