SENZACIJA: Stranka koja voli Srbe i Srbiju pobedila na izborima u Austriji!
Foto: Printscreen Krone.at

VRUĆI PREDSEDNIČKI IZBORI

SENZACIJA: Stranka koja voli Srbe i Srbiju pobedila na izborima u Austriji!

Austrija -

BEČ - Na predsedničkim izborima održanim u Austriji u nedelju veliku pobedu ostvario je kandidat Slobodarske partije Austrije (FPÖ) Norbert Hofer, koji je, mimo ranijih prognoza, osvojio prvo mesto

Od istraživača javnog mnjenja najavljivana tesna borba za prvo mesto je izostala i Hofer je dobio duplo više glasova od drugoplasiranog kandidata Van der Belena aiko su sva istraživanja, pred izbore, ukazivala da će on da pobedi , a Hofer je trebalo da osvoji drugo mesto.

Prema zvaničnim preliminarnim rezultatima, na osnovu 99 odsto prebrojanih glasova, Hofer je osvojio 36,4 odsto glasova. Na drugom mestu je Van der Belen sa 20,4 posto.

Hofer je svojom kampanjom za predsednika Austrije ostvario najvolji rezultat koji je FPO ikada ostavrila na izborima na tlu Austrije. Inače, FPÖ je stranka koja, proteklih godina, beleži uspehe od izbora do izbora i prema istraživanjima već je ispred SPÖ i ÖVP.

Ova partija je ujedno i jedina u Austriji koja ima poslanika srpskog porekla u skupštini grada i pokrajine Beč – Nemanju Damnjanovića i dokazani je prijazelj Srba i Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track