VAN DER BELEN SIGURAN: Ponovo ću pobediti na predsedničkim izborima
Foto: Reuters

Ponavlja se drugi krug

VAN DER BELEN SIGURAN: Ponovo ću pobediti na predsedničkim izborima

Austrija -

Aleksander van der Belen, koji je odneo pobedu na predsedničkim izborima u Austriji 22. maja, a čije je rezultate danas poništio Ustavni sud zbog brojnih nepravilnosti i naložio ponavljanje, uveren je da će ponovo ostvariti pobedu.

"„Naravno da ću izaći na ponovljene izbore i nameravam da i po drugi put pobedim"“, rekao je on na konferenciji za štampu.

"Taj„ 22. maj (kada je održan drugi krug izbora koji je poništio Ustavni sud) je prošlost, ali krajem septembra ću sigurno ponoviti pobedu“", rekao je Van der Belen ističući da poštuje odluku Ustavnog suda.

Istovremeno je konstatovao da u postupku pred Ustavnim sudom nije bilo nijedne naznake da su glasovi pogrešno određivani, što je izazvalo nesigurnsot kod građana, ali je priznao da je u pojedinim opštinama bilo kršenja izbornog zakona.

Van der Belen, koji je tesno pobedio 22. maja, sa nešto više od 30.000 glasova, nije mogao navesti detalje predstojeće predizborne kampanje, dodajući da je moguće da Bregzit i pitanje mogućeg istupanja Austrije iz EU postane jedna bitna tema.

Šef njegove predizborne kampanje Lotar Lokl objasnio je da se nada širokoj finansijskoj podršci, podvukavši da to mogu biti i male svote, jer će biti potreban svaki evro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track