TUGA: Preminuo policajac kome je u glavu pucao pljačkaš iz BiH!
Foto: Printscreen Krone.at

podlegao povredama

TUGA: Preminuo policajac kome je u glavu pucao pljačkaš iz BiH!

Austrija -

BEČ - Teško povrijeđeni policajac Danijel S. (23) koji je ranjen u obračunu sa pljačkašem iz BiH, preminuo je sinoć u bečkoj AKH bolnici, saopštila je bečka policija

On je bio jedan od trojice policajaca koji su došli na dojavu o pljački u jednom bečkom supermarketu u ulici.

"Duboko ožalošćeni objavljujemo da je naš kolega podlegao povredama", napisale su kolege iz bečke policije na svom Twitter profilu.

Foto Printscreen oe24.at/Manset Haber
Foto Printscreen oe24.at/Manset Haber

Da podsetimo, u subotu uveče 50-godišnji Bosanac naoružan pištoljem s prigušivačem upao je u supermarket "Billa" ulici Hiteldorfer (Hütteldorfer). Radnici su uspeli da aktiviraju alarm i policijska patrola je stigla na mesto događaja.

Foto printscreen oe24.at
Foto printscreen oe24.at

Tada je pljačkaš inače državljanin BiH zapucao i ranio dvojicu policajaca, Danijela S u glavu a drugog u nogu. Pljačkaš je pokušao da pobegne, međutim dolaskom specijalnih jedinica austrijske policije on je otkriven i došlo je do nova razmena vatre tokom koje je pljačkaš ubijen.

Telegrame saučešća povodmo smrti mladog policajca koji je život izgubio vršeći svoju dužnost uputili su kancelar Kristijan Kern, predsednički kandidat, vicekancelar Rajnhold Miterlener, predsednički kandidat Aleksander van der Belen, zamenica gradonačelnika Beča Maria Vasilaku, lider Slobodarske partije Austrije Hajn Kristijan Štrahe i mnogi drugi

K. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track