SKANDALOZNO: Trudnicu odbili da porode u 8 bolnica!
Foto: Shutterstock

Jedva našla porodilište

SKANDALOZNO: Trudnicu odbili da porode u 8 bolnica!

Austrija -

BEČ - Bečko zdravstvo je u ozbiljnim problemima

Osam nedelja čeka pacijent oboleo od kancera na pregled, 250 dana jedan desetogodišnjak čeka na termin za ortopediju. Pacijenti su sve nezadovoljniji zbog dugog čekanja na preglede, terapije, operacije...

Šokantan je slučaj jedne trudnice (27) koja je u potrazi za bolnicom u kojoj će se poroditi odbijena u osam porodilišta .

Silvia S. koja je u 13. nedelji trudnoće dobila je od svog ginekologa listu sa 8 bolnica u kojima može da se porodi kad za to dođe vreme.Međutim žena nije ni sanjala šta će joj se desiti. Potraga za najbližim porodilištem u kome će se poroditi pretvorilo se u horor.

„ Nisam verovala može ovako nešt da mi se desi još pre trećeg meseca trudnoće. U Socijalno zdravstvenom centru Istok (SMZ Ost) rečeno mi je da je „ suviše kasno!“ , u Bolnici Sveti Jozef su me odbili uz objašnjenje „ za vaš termin porođaja u decembru nemamo mesta“ i tako u preostalih čest bolnica sa spiska koji je dobila od lekara.

Silvia S. kaže da je „bila očajna i da je na kraju pozvala bolnicu u Medlingu u Donjoj Austriji sa kojom je uspela da se odgovori bez problema.

Ovo je još samo jedan dokaz da zdravstveni sistem u Beču ne funkcioniše kako treba. Mora se odmah delovati i preduzeti hitne mere i akcije, izjavila je Beate Majnl-Raisinger (Beate Meinl-Reisinger), šef kluba NEOS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track