(FOTO) PAKLENA NOĆ U AUSTRIJI: Ljude evakuisali iz kuća i automobila u koje je nadirala voda!
Foto: Printscreen ORF

Jako nevreme nanelo ogromne štete

(FOTO) PAKLENA NOĆ U AUSTRIJI: Ljude evakuisali iz kuća i automobila u koje je nadirala voda!

Austrija -

BEČ - Jako nevreme sa snažnom kišom i gradom zahvatilo je sinoć delove Austrije i napravilo veliku štetu

Zbog jakog olujnog vetra koji je duvao 100 kilometara na sat jedno vreme je saobraćaj na bečkom aerodromu Švehat bio u prekidu. Mnogi letovi su kasnili sa polaskom a putnici su čekajući spavali na podu.

Pojedini putnici, zbog nevremena koje je izazvalo kašnjenja, morali da čekaju na poletanje i do deset sati. U većem delu Austrije u utorak uveče proglašen je ljubičasti alarm.

Jaka kiša, grad i snažan vetar napravili su milionsku štetu poljoprivredi. Gotovo čitava pokrajina Štajerska bila je pod gradom i olujom. U mestu Glajsdorf uništena su mnoga vozila i krovovi kuća, a štetu su pretrpeli i voćnjaci u ovom kraju. Više reka se zbog obilnih kiša izlilo iz svojih korita.

U pokrajini Donja Austrija kod mesta Sankt Valentin u poslednjem trenutku spaseno je više osoba. Oni su automobilom ušli ispod podvožnjaka koji je bio preplavljen. Voda je počela da prodire u vozilo a oni nisu mogli da otvore vrata zbog pritiska vode. Automobil se gotovo do krova napunio vodom kada su stigli spasioci i izvukli ih iz kola.

foto printscreen krone.at
foto printscreen krone.at

I u Gornjoj Austriji je iznenadilo jako nevreme a u Bad Išlu su vatrogasci morali da evakuišu dve zgrade, jer je vetar pokidao krov a voda počela da nadire u podrume. U Burgenlandu je jedna osoba povređena gradom koji jue bio veličine oraha. Grad je oštetio brojne automobile i poljoprivredne kulture.

U Salcburgu najveće štete je nevreme nanelo regionima Pincgau, Flahgau, Tenengau, ali i samom gradu Salcburg. Više stotina domaćinstava ostalo je bez struje. U pokrajinama Tirol i Koruškoj nevreme je pokrenulo odrone i poplave, tako da su neka mesta pod vodom.

foto printscreen krone.at
foto printscreen krone.at

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track