(FOTO) NEZAPAMĆENO NEVREME U AUSTRIJI: Grad zatrpao šator sa 500 gostiju!
Foto: Printscreen Heute.at

Vatrogasci imaju pune ruke posla

(FOTO) NEZAPAMĆENO NEVREME U AUSTRIJI: Grad zatrpao šator sa 500 gostiju!

Austrija -

Nakon Štajerske, Koruške, Salcburga i Donjeg Tirola koje je jako nevreme pogodilo u noći na nedelju, u ponedeljak se proširilo na Semering i dalje na područje Raksa (Raxs)

1 / 7 Foto: Printscreen Heute.at

Korušku je pogodilo jako nevreme sa kišom i gradom. Iz gradonosnog oblaka koji je zahvatio Glodnic ( Glödnitz) napadalo je toliko grada da je 500 gostiju koji su slavili u jednom šatoru ostali zarobljeni jer je visina nanosa bila do kolena. Trebalo je oko 45 minuta da gosti budu oslobođeni. Među "zarobljenicima" je bio i Franz Pirolt, gradonačelnik Salcburga.

Zbog oluje mnogobrojni podrumi privatnih kuća i stambenih zgrada na području Koruške su poplavljeni, a došlo je i do prekida struje. Varogasci Donje Austrije rade bez predaha kako bi otklonili posledice jakog nevremena koje je zahvatilo ovaj deo Austrije. U Hoenau (Hohenau na March) je nevreme odnelo krovove na više kuća. Zbog jake kiše saobraćajnice su potopljene. U Ortu na Dunavu grom j eudario u kuću i zapalio je.

Zbog poplava, klizišta koje je prouzrokovala oluja vatrogasci su bili non-stop na terenu sa svojim spasilačkim službama. Četiri vatrogasne ekipe su intervenisale u teško pogođenom Honeu, a u pomoć su im pritekle vatrogasne službe iz okolnih mesta. U noći sa nedelje na ponedeljak angažovani su i vatrogasci volonteri.

Nezapamćeno nevreme je stiglo iznenada i za samo sat vremena poplavilo podrume, a prema prvim izveštajima sedam kuća je ostalo bez krova. Vetar i kiša su obarali drveće, a poplavljene su i manje stambene zgrade i t za samo nekoliko minuta.

Mnoge saobraćajnice su neprohodne. Zbog slabe vidljivosti i lošh uslova na putevima bilo je više saobraćajnih nesreća. Četiri vatrogasne službe iz Hoenau, Ringelsdorfa (Ringelsdorfa), Dobermansdorfa (Dobermannsdorfa) i Rebensburga ispumpavali su vodu iz podruma i obezbeđivali uništene kuće.

foto printscreen heute.at
foto printscreen heute.at

Ostale službe pristigle iz opština Kornojburg (Korneuburg), Mistelbah (Mistelbach) i Krems, oko 500 vatrogasaca pomagali sutokom cele noći. Munja je zapalila jednu porodičnu kuću u Ortu na Dunavu. Prema izjavama portparola vatrogasne službe Resperger pet vatrogasaca je gasilo požar .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track