DRAMA RADETA LAZIĆA U BEČU: Učesnika Farme upucali i oteli mu 10.000 evra!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Maneken Rade Lazić na meti provalnika

DRAMA RADETA LAZIĆA U BEČU: Učesnika Farme upucali i oteli mu 10.000 evra!

Austrija -

Borba „Farmer“ ranjen dok je pokušavao da se odbrani od dvojice provalnika koji su mu upali u stan, prijatelj ga našao u lokvi krvi

BEČ - Srpski maneken Rade Lazić upucan je iz pištolja u svom stanu u Beču, saznaje Kurir!

Učesnik rijalitija „Farma 6“ zbog obilnog krvarenja prebačen je u bolnicu, i nalazi se van životne opasnosti. Dvojica provalnika koja su pucala na njega otela su mu 10.000 evra i pobegla.Lazić je u noći između subote i nedelje, po povratku iz noćnog provoda, u svom stanu zatekao dvojicu razbojnika. Dok je jednog pokušavao da udari palicom, drugi je potegao pištolj i upucao ga u nogu. Napadači su nakon toga pobegli, a povređeni Rade je pozvao prijatelja, koji ga je odveo u bolnicu.Pogodak u arteriju- U nedelju rano ujutru Rade me pozvao i uplašeno rekao da hitno dođem kod njega jer je upucan iz pištolja. Mislio sam da se šali, ali ipak sam odmah krenuo u njegov stan. Zatekao sam ga na podu u lokvi krvi. Strašno sam se uplašio, ali uspeo sam da ga odvezem u bolnicu - kaže prijatelj Radeta Lazića.Prema njegovim rečima, drama se uspešno okončala po Lazićevom prijemu u bečku bolnicu.- Hvala bogu, lekari su nam rekli da metak nije u nozi. Okrznuo ga je i povredio mu arterije, zbog čega je dosta iskrvario. I dalje je u bolnici. Motiv napada je sigurno bila pljačka, jer su napadači odneli 10.530 evra - rekao nam je Lazićev prijatelj.Poznati maneken potvrdio je naša saznanja.- Što se same pljačke tiče, ne znam ko mi ju je smestio, i da li je uopšte nameštena. Ne razmišljam previše o tome, fokusiram se na oporavak, to mi je sada na prvom mestu - kaže Lazić za Kurir.Pobegli s plenomBivši farmer ispričao je kako je došlo do incidenta.- U subotu sam malo ranije krenuo iz kluba, otključao sam stan i čuo dva muška glasa. Krenuo sam ka dnevnom boravku, i imao sam šta da vidim. Pokušao sam da reagujem, ali jedan od njih je izvadio pištolj, pucao i pogodio me u desnu butinu. Potom su napadači pobegli iz stana s mojom ušteđevinom, a ja sam pozvao prijatelja da me odveze u bolnicu. Izgubio sam dosta krvi, ali se, srećom, sve dobro završilo - izjavio je Lazić.Kako nezvanično saznajemo, bečka policija traga za napadačima na Radeta Lazića.- Zgrada u kojoj se pucnjava dogodila obezbeđena je video-nadzorom. Policijski operativci preuzeli su snimke sa sigurnosnih kamera u nadi da će im to pomoći u otkrivanju razbojnika. Uviđaj je obavljen i radi se na prikupljanju dokaza - saznajemo od izvora upućenog u istragu.

CRNA SERIJA Stravičan zločin u Salcburgu SIRIJCI BRUTALNO UBILI SRPSKOG PEVAČAPočetkom jula u austrijskom gradu Salcburgu otkriven je leš srpskog pevača Aleksandra Markovića Akija. Nesrećni mladić bio je vezan selotejp trakom i ostavljen u kadi bez vode. Nakon samo dve nedelje austrijska policija je rešila taj slučaj!- Dvojica Sirijaca su uhapšena i priznala su ubistvo srpskog pevača. Oni su upali u njegov stan, opljačkali ga, a nesrećnog Akija brutalno mučili i ubili! Telo su ostavili u kadi punoj vode, ali kako je ona bila probušena, voda je iscurila, što je dodatno zbunilo policajce - preneli su austrijski mediji.U rešavanju surovog ubistva pomogle su komšije, koje su policiji ispričale da su videle dvojicu mladića kako napuštaju Markovićev stan sa crnim kesama. Zanimljivo je da su Sirijci u trenutku hapšenja na sebi imali Markovićevu garderobu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja