(VIDEO,FOTO) OVO JE NAJVEĆI GRAFIT NA SVETU: Velik je kao 6 fudbalskih terena i crtan sa 5 tona boje
Foto: Printscreen Facebook

Rekord

(VIDEO,FOTO) OVO JE NAJVEĆI GRAFIT NA SVETU: Velik je kao 6 fudbalskih terena i crtan sa 5 tona boje

Austrija -

Mladi austrijski umetnik Golif napravio je najveću strit art sliku na svetu veličine šest fudbalskih terena.

Proteklih mesec i po Golif je boravio u trećem bečkom okrugu, gde je na površini od 30.000 kvadrata stvarao svoje umetničko delo, veliko crno-belo lice pod nazivom „Posmatrač“.

Slika pokriva površinu od 6 fudbalskih terena, a samo u prvih nekoliko nedelja stvaranja umetnik je prešao 120 kilometara.

Oslikavanje je završeno 16. avgust, a „Posmatrač“ će bečku četvrt Neu Marks nastanjivati iduće tri do četiri godine. Prilikom stvaranja ovog umetničkog dela vodilo se računa i okolini pa je potrošeno ukupno 4.920 kilograma ekološki prihvatljive boje.

Čitav projekt je nastao sa ciljem da se oživi nekadašnja bečka industrijska četvrt.Istovremeno s nastankom ovog ogromnog grafita, nastao je i video zapis kao sastavni deo umetničkog procesa.

Snimak pokazuje na koji je način i uz pomoć čega Golif vladao ogromnom površinom koju je oslikavao. Između ostalog dizajnirao je i trkački automobil i kartonski tenk koje je koristio prilikom oslikavanje površine.

Zbog svoje veličine lice je vidljivo samo uz pomoć fotoaparata, kamere ili iz aviona, a stručnjaci smatraju da je to zapravo div koji utvrđuje identitet grada.(Express.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track