UŽAS U BEČKOM IZBEGLIČKOM CENTRU: Alžirci napali tinejdžere noževima, tiganjima i šrafcigerima!
Foto: Printscreen Krone.at

Nema mira u otakringu

UŽAS U BEČKOM IZBEGLIČKOM CENTRU: Alžirci napali tinejdžere noževima, tiganjima i šrafcigerima!

Austrija -

BEČ - Dvojica azilanata iz Alžira (28 i 38) napali su u izbegličkom centru u Otakringu nožem, tiganjem i šrafcigerom dvojicu tinejdžera (16 i 15), opljackali ih i pretili im da će ih silovati.

Kako je saopštio portparol policije Kristof Pelcl (Christoph Pölzl), šesnaestogodišnji mladić, takođe azilant iz Alžira, je boravio ranije u istom centru za azilante u Klausgase kao i dvojica muškaraca.

Iselio se nakon što je na stolu video kanabis a nije želeo probleme sa zakonom. Međutim u prostorijama smeštaja je zaboravio ranac, po koji se vratio nesto posle ponoći u pratnji druga, petnaestogodisnjeg mladića iz Libije.

Čim su mladici ušli u stan, dvojica Alžiraca (28 i 38), ih je napala i pretila nožem. Oteli su im telefone i novac a zatim tiganjem i šrafcigerom nasrnuli na šesnaestogodišnjaka i njegovog godinu dana mlađeg druga, naneavši im lakše povrede.

Primorali su ih da sednu i pretili im silovanjem. U jednom trenutku optuženi muškarci su napustili prostoriju da bi doneli konopac, kako bi vezali nesrećne mladiće. Oni su iskoristili taj trenutak i uspeli da pobegnu, izjavio je Pelcl.

Na ulici su zaustavili policijsku patrolu i prijavili napad. Policija je otišla na navedenu adresu, akada su stigli do stana mlađi Alžirac je kroz prozor bacio kesu sa marihuanom, koja je uz pomoć psa tragača brzo pronađena. Policija je u stanu pronašla i zaplenila nekoliko ukradenih telefona, novčanika i gotovinu.

Dvadesetosmogodišnjak i njegov tridesetosmogodišnji saučesnik su uhapseni.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track